Forum outage 05/07/2016

Forum News, Announcements and any issues you're having with the forum

Moderator: myglaren

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 3729
Joined: Wed Nov 09, 2005 11:03 pm
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 50

Forum outage 05/07/2016

Postby xantia_v6 » Tue Jul 05, 2016 2:45 pm

The forum has been down for a couple of hours due to a database cache file corruption.

I don't know what caused it, and I have only taken the minimal steps to rebuild the cache at this time.

If the problem recurs, I will need to do a more complete cleaning of the database itself, but would rather not do that today.
0 x

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 35785
Joined: Sat Apr 30, 2005 11:33 pm
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, Xantia 1.9TD and a couple of bikes!
x 344
Contact:

Re: Forum outage 05/07/2015

Postby CitroJim » Tue Jul 05, 2016 3:05 pm

Mike, a big thanks for all your hard work on this today, excellent work..

I guess I was very lucky when a similar problem happened yesterday afternoon and I was able to get away with just restarting the daemon!
0 x
Jim

'98 Xantia 1.9TD in Red - Gabriel...
'96 Xantia Activa in Red - My favourite toy...
'07 Pug 207 in Blue - The Deathtrap...
'16 Giant TCR Bike in Black/Lime Green - Daily rider...
'17 Giant TCR Pro Bike in Black/Blue - Fine weather only...

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 3729
Joined: Wed Nov 09, 2005 11:03 pm
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 50

Re: Forum outage 05/07/2015

Postby xantia_v6 » Tue Jul 05, 2016 5:03 pm

I took the forum down again for some more maintenance. I have now 'cleaned' the database data files.

Lets see if it behaves itself.
0 x

Online
User avatar
GiveMeABreak
Moderating Team
Posts: 3463
Joined: Tue Sep 15, 2015 7:38 pm
Location: West Wales
My Cars: Past
'76 GS 1000 Canary Yellow (yuk), '79 GS 1220 Red
'78 CX 2.4 Turbo Prestige C-Matic Met Beige, '84 CX 20 White
'90 XM 2.0 SX White, '93 XM 2.0 Turbo Prestige White
'93 XM 2.0 Turbo Prestige Met. Emerald
'99 Xantia 2.0 HDi SX Red
'01 C5 2.0 HDi SX Wicked Red. '05 C5 2.0 HDi Exclusive Black
Present
'07 C3 1.6 HDi Exclusive (The Silver Hornet)
'09 C5 X7 2.0 HDi Exclusive (The Golden Hornet)
x 188

Re: Forum outage 05/07/2015

Postby GiveMeABreak » Tue Jul 05, 2016 5:04 pm

xantia_v6 wrote:The forum has been down for a couple of hours due to a database cache file corruption.
I don't know what caused it, and I have only taken the minimal steps to rebuild the cache at this time.
If the problem recurs, I will need to do a more complete cleaning of the database itself, but would rather not do that today.


Aahh back up - ignore email Jim - just noted the Thread Title says 5/7/2015 Mike :-D
0 x
Marc

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 3729
Joined: Wed Nov 09, 2005 11:03 pm
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 50

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby xantia_v6 » Tue Jul 05, 2016 5:07 pm

I have not restored the wiki yet, as I have some other maintenance to do on that tomorrow (or Thursday).
0 x

Online
Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 6292
Joined: Sun Apr 01, 2012 9:47 am
Location: Reading
My Cars: C5 Mk1 VTR estate, Icelandic Grey (I think she is called "Bluebird")
x 129

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby Hell Razor5543 » Tue Jul 05, 2016 5:20 pm

Erm, I lost access to the forum for about an hour just now.
0 x
James
ex BX 1.9
ex Xantia 2.0HDi SX
ex Xantia 2.0HDi LX

C5 VTR HDi estate, 76518762
Out amongst the stars, looking for a world of my own!

Online
User avatar
GiveMeABreak
Moderating Team
Posts: 3463
Joined: Tue Sep 15, 2015 7:38 pm
Location: West Wales
My Cars: Past
'76 GS 1000 Canary Yellow (yuk), '79 GS 1220 Red
'78 CX 2.4 Turbo Prestige C-Matic Met Beige, '84 CX 20 White
'90 XM 2.0 SX White, '93 XM 2.0 Turbo Prestige White
'93 XM 2.0 Turbo Prestige Met. Emerald
'99 Xantia 2.0 HDi SX Red
'01 C5 2.0 HDi SX Wicked Red. '05 C5 2.0 HDi Exclusive Black
Present
'07 C3 1.6 HDi Exclusive (The Silver Hornet)
'09 C5 X7 2.0 HDi Exclusive (The Golden Hornet)
x 188

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby GiveMeABreak » Tue Jul 05, 2016 5:21 pm

xantia_v6 wrote:I have not restored the wiki yet, as I have some other maintenance to do on that tomorrow (or Thursday).

Wasn't being picky Mike re the 2015 in the thread - just went there to see if there were any issues and initially thought it was an older post until I saw Jim's post dated 5/7/16! :wink:
0 x
Marc

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 3729
Joined: Wed Nov 09, 2005 11:03 pm
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 50

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby xantia_v6 » Thu Jul 07, 2016 2:05 pm

The server was still having issues this morning, but I think I found a problem relating to a (semi-) automatic software upgrade of the database service that happened last week. I have reverted to the old version of that package, and crossed my fingers.
0 x

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 35785
Joined: Sat Apr 30, 2005 11:33 pm
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, Xantia 1.9TD and a couple of bikes!
x 344
Contact:

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby CitroJim » Thu Jul 07, 2016 2:15 pm

Thanks Mike, excellent :D

xantia_v6 wrote:and crossed my fingers.


Mine are too, plus everything else!
0 x
Jim

'98 Xantia 1.9TD in Red - Gabriel...
'96 Xantia Activa in Red - My favourite toy...
'07 Pug 207 in Blue - The Deathtrap...
'16 Giant TCR Bike in Black/Lime Green - Daily rider...
'17 Giant TCR Pro Bike in Black/Blue - Fine weather only...

Gibbo2286
Posts: 1603
Joined: Wed Jun 08, 2011 6:04 pm
Location:
My Cars:
x 32

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby Gibbo2286 » Thu Jul 07, 2016 2:52 pm

I don't know if this helps but it's what came up this morning when I tried to log in.


General Error

SQL ERROR [ mysqli ]

Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (111) [2002]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
0 x

User avatar
xantia_v6
Forum Admin Team
Posts: 3729
Joined: Wed Nov 09, 2005 11:03 pm
Location: Christchurch, New Zealand
My Cars: -
1997 Citroen Xantia V6 (France)
1999 Citroen XM V6 ES9 (France)
2011 Peugeot 308 CC THP 155 (NZ)
1975 Jaguar XJ-S pre-HE (NZ)
x 50

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby xantia_v6 » Thu Jul 07, 2016 2:57 pm

Yes, that was the symptom of the database service randomly crashing and restarting itself.
The version that was installed by the software updater last week was definitely wrong, so I hope that it will now be stable again.
0 x

Online
Hell Razor5543
NOT Alistair or Simon
Posts: 6292
Joined: Sun Apr 01, 2012 9:47 am
Location: Reading
My Cars: C5 Mk1 VTR estate, Icelandic Grey (I think she is called "Bluebird")
x 129

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby Hell Razor5543 » Thu Jul 07, 2016 5:14 pm

Obviously that database was a final product from the Rover factories, if it could crash by itself. I had that error a few times as well. If you have a Citroen version installed do make sure to leave one small problem in it, otherwise it will get confused with being fully functional and crash anyway. :-D
0 x
James
ex BX 1.9
ex Xantia 2.0HDi SX
ex Xantia 2.0HDi LX

C5 VTR HDi estate, 76518762
Out amongst the stars, looking for a world of my own!

User avatar
CitroJim
A very naughty boy
Posts: 35785
Joined: Sat Apr 30, 2005 11:33 pm
Location: North Bucks
My Cars: Xantia Activa, Xantia 1.9TD and a couple of bikes!
x 344
Contact:

Re: Forum outage 05/07/2016

Postby CitroJim » Thu Jul 07, 2016 5:24 pm

Hell Razor5543 wrote:Obviously that database was a final product from the Rover factories, if it could crash by itself. I had that error a few times as well. If you have a Citroen version installed do make sure to leave one small problem in it, otherwise it will get confused with being fully functional and crash anyway. :-D


:lol:

MySQL is definitey a Citroen database as when it works it is brilliant but when it doesn't it can be a bit or a ********* :wink:

Luckily the not working time is often very, very small. That differentiates it from a Rover... That's Microsoft SQL Server :twisted:

I know only too well - it's how I earn my money....
0 x
Jim

'98 Xantia 1.9TD in Red - Gabriel...
'96 Xantia Activa in Red - My favourite toy...
'07 Pug 207 in Blue - The Deathtrap...
'16 Giant TCR Bike in Black/Lime Green - Daily rider...
'17 Giant TCR Pro Bike in Black/Blue - Fine weather only...


Return to “Forum News, Announcements and Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest