BX Hydraulic Pressure Loss

Our most popular forum is for Citroën problems, discussions and chat.
Specialising in AX, BX, ZX, Xantia,C5, Xsara, Saxo and XM. CX, 2cv & Berlingo, all are welcome.NOT for selling cars/parts!

Moderator: RichardW

svesey
Posts: 37
Joined: 29 Oct 2001, 07:11
Location: Ireland
My Cars:

BX Hydraulic Pressure Loss

Post by svesey » 29 Oct 2001, 07:31

Any suggestions for the following problem on a BX diesel? When started from cold the car builds pressure and rises, as it should. If it is driven quickly whilst cold the hydraulic warning light comes on. It extinguishes immediately on allowing the engine speed to drop e.g. by pressing in the clutch and releasing the accelerator or if you allow the car to slow down. Once the car has done 10 miles or more the problem is usually gone until all cools down again. It is not a fluid level problem. Filters are clean and power steering works OK.
Any Ideas? S.V.
0x

JohnD
Donor 2016
Posts: 2384
Joined: 15 Mar 2001, 00:41
Location: Epsom, Surrey
My Cars: 2010 Citroen C5-X7 tourer
1998 Citroen Saxo 1.5D
2014 Citroen C4-B7
1998 Peugeot 306
x 3

Post by JohnD » 30 Oct 2001, 00:56

Hi - Have you tried using Hydraflush for a few thousand miles before putting in new LHM. It does work wonders on clogged up hydraulics. - Cheers!
0x

svesey
Posts: 37
Joined: 29 Oct 2001, 07:11
Location: Ireland
My Cars:

Post by svesey » 31 Oct 2001, 00:17

Thanks John
All filters were cleaned including the two in the flow diverter and the system was hydraflushed.
0x

Jon
x 48

Post by Jon » 31 Oct 2001, 15:17

Thats a real weird one.
I would be looking at either a weak pump, or maybe a sticky pressure regulator, if you are completely happy that the LHM is clean and that any air has been bled out by the valve on the pressure regulator.
<img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle>
Jon Wood
IT Supervisor
GSF t/as Andyspares
0x

JohnD
Donor 2016
Posts: 2384
Joined: 15 Mar 2001, 00:41
Location: Epsom, Surrey
My Cars: 2010 Citroen C5-X7 tourer
1998 Citroen Saxo 1.5D
2014 Citroen C4-B7
1998 Peugeot 306
x 3

Post by JohnD » 01 Nov 2001, 00:28

Hi (again) - Have you got correct tension on the drive belt to the pump?
0x